Zakaj sovrazim Windows….

Zakaj sovrazim Windows….

… to bo seznam, ki se bo pocasi polnil… (Disclaimer: ce so vam okna vsec, ce steno vase sobe krasi poster v 1:1 velikosti Billa Gatesa in Steva Ballmerja, kako igrata golf, potem se vzdrzite in ne berite mojih komentarjev, ker boste uzaljeni)

1) Zato ker moras za spremembo velikosti swap datoteke rebootat sistem
Kaj je bil to zaen kreten, ki je pisal memory manager, a je blesav al kaj? Reboot, zato da sistemu poves, da ima vec oziroma manj swapa na voljo? Bedak.

10 thoughts on “Zakaj sovrazim Windows….

  1. Ker je NTFS v bistvu en pis of krep, ko spoznas njegovo kozmetiko kako lepo ti prikazuje imena datotek, v resnici so pa 8.3.

  2. Ker se gre neko W9X/ME kompatibilnost na 2000/XP, ki to v bistvu ni. Vsaj, kar se nekaterih sistemskih klicov tice in glede pomena vrednosti kar ti vrnejo.

  3. Sej ne da bil nek extra zagovornik windowsov, sam a ni na linuxu tako, da moraš celo narediti posebno particijo za swap. Probaj spremenit velikost tega brez reboota.

    Pa kar se tiče velikosti swap datoteke, nazadnje se je sama od sebe povečala, če je ugotovila da je premajhna. Brez reboota.

  4. Naceloma moras rebootat, ce to delas na disku, ki se trenutno uporablja. Sicer pa ni treba. Lahko pa kadarkoli dodas nov swap file ali pa odstranis trenutno obstojeco particijo ali pa spremenis velikost nekega drugega diska. To da pa pustis windows, da sami upravljajo s swap datoteko je pa perverzija. 😉

Comments are closed.

Comments are closed.