Najini sosedi…

Najini sosedi…

Najini sosedi niso primitivni. Verjamem pa, da jim ni vsec, da psico sprehajam po najini travici, pred najino garazo in z najino vrecko poberem drek in ga nesem v najine smeti. Ja grd sem in tega sredi noci ne naredim, ker pac ne vidim. To storim sele zjutraj ali pa potem, ko pridem iz sluzbe. Kako neolikano.

Tako, da cisto verjamem, da jih to moti, ker pac, njihovih otroci se tam igrajo, na najini travici, pravzaprav najina travica sluzi za prehod med dvema blokoma in jo uporabljajo kot bljiznico. Ja, verjamem, res ni prijetno, ce gres takole cez sosedov vrt, po bljiznjici v sluzbo in moras gledat drek sosedovega psa.

To ljudi moti. V bistvu jih moti tako zelo, da so nekateri zaceli hoditi na veliko potrebo za najino garazo. Dobesedno. Skupaj s papirjem.

Tako da, ce bi rekel, da so moji sosedje primitivni, bi se zlagal. So zelo kultivirani in razgledani. Tako zelo so uglajeni, da zahtevajo od tebe, da iz gozda prides z vrecko v kateri imas pasji drekec, ker si po gozdu sprehajal psa. Ja, Tezno, to je mariborska elitna soseska, kjer so doma tisti pomembni, iz TAM-a in Metalne.

Se pa sprasujem, kdo pobira drekce za srnami in zajci…

Ah ja, pozabil sem dodati, da so najini sosedi tako prefinjeni, da od nas zahtevajo, da organske smeti zavijemo v polivinilasto vrecko preden jih vrzemo v kanto (za organske odpadke), ker se drugace kanta umaze in jo je tezko cisti. Oni se precej trudijo, da se kanta ne bi umazala, zato ostanke hrane in podobne odpadke kar skozi okno vrzejo ven na travo. Grem stavit, da imamo najbolj cisto kanto za organske odpadke v celi ulici!

Comments are closed.