Evrovizija 2009 – Finale

Evrovizija 2009 – Finale

Takole, predrage bralke, bralci. Evrovizija je pred durmi, cirkus se začenja čez slabe pol ure. Držite pesti, da bodo otroci spali, da bo delal internet in da bo vse ostalo teklo kot po masti!

Spet bom z vami pri bloganju v živo! Tune in! Ne odnehajte pritiskati Reload gumba, ker že vnaprej povem, da prekleto hitro tipkam, če to res hočem. 😉

Prva dva predizbora sem izpustil zaradi drugih obveznosti. Na zadnjem predizboru so odleteli Quartissimo, slovenski predstavniki s pevko hrvaškega porekla. Pa naj še kdo reče, da smo skregani s sosedi.

Začelo se je, poslušamo lanskoletnega zmagovalca, ki je imel do odra tek čez ovire. Dobesedno.

Voditeljica ima baročno rumeno obleko, žal dekolte ni preveč baročen. Lahko bi bil bolj. Ampak jaz imam standarde že precej izkrivljene.

Tule so letosnji finalisti, kar petindvajset njih.

01 Lithuania – Sasha Son – Love

Oklobučeni mladenič iz Litve je začel s prebijanjem ledu. Število žensk na odru: 2. Pesem bi lahko bila zanimiva, če je mladenič ne bi pel v polomljeni angleščini. Za konec pesmi, se je oder in cela dvorana obarvala rdeče.

02 Israel – Noa & Mira Awad – There Must Be Another Way

Noa in Mira, držal bom pesti, da ne bo kakšne poplave. Joj! Noa je ženska. Dve solidno ohranjeni židinji pojeta na pol v angleščini, na pol v hebrejščini. Precej zanimiva kombinacija, sama pesem pa precej bolj poskočna od prejšnje. Povprečno število žensk na odru je še vedno dve.

03 France – Patricia Kaas – Et S’il Fallait Le Faire

Čakamo francozinjo. Baje je velika zvezda tale Patricia. Bomo videli, bomo videli. Po francosko v francoščini. Dvorana ji vzklika. Začela pa je precej šansonsko. S hreščečim glasom in grgranjem. Nevem sicer zakaj ji v dvorani vzklikajo, morda ima pesem kako zanimivo sporočilo. Oblečena v zmerno oprijeto črno opravo in z mimiko na odru me spominja na kakšno Madame.

04 Sweden – Malena Ernman – La Voix

Švedi so poslali na evrovizijo kar operno pevko. Mar bi nas slovence vprašali in bi jim povedali, da to ne deluje. Ojebemti! Kakšna osvetlitev odra. Bjutiful! Vse je kričeče zaslepujoče belo. Prav takšno kot švedinja. Beli lasje (peroksid), bela obleka. Za njo pa pet backup plesalk. Ki so si ravnokar na glave nadele nekakšna Borgovska pokrivala.

05 Croatia – Igor Cukrov feat. Andrea – Lijepa Tena

Ajmo kroati! Lep in postaven je tale Igor. Škoda ker poje kot da bo ravnokar izdihnil. Ajmo malo jače Igore! Resnično nimam nič proti hrvatom, dal bi jim še Jorasa, samo da bi bil potem mir ampak tale pesem je grozna. Andrejka je lepo oblečena in ne izgleda slabo ampak neke operete in operne arije mi ne ležijo najbolje.

06 Portugal – Flor-de-lis – Todas As Ruas Do Amor

Portugalci so na eurosong pripeljali okolju prijazno skupino. Pričakoval sem kostume stkane iz konoplje ali pa vsaj latexa. Nič od tega! Akustična kitara in harmonika. Pa trije bobni. Portugalka ima joške ampak jih skriva! Bah! Pesem je verjetno bolj portugalskega prizvoka. Ugibam, ker ne vem kak je portugalski prizvok. Razumem je pa nič. Zveni in vzklika ker veselo.

07 Iceland – Yohanna – Is It True?

Nestrpno pričakujem islandsko Johanco. Luštna tale Johanca, se ji vidi, da je s severa. Pesem je pa bolj tako, tako. Spevno počasna in zehajoča. Vseeno, boljša od hrvaške.

08 Greece – Sakis Rouvas – This Is Our Night

Sakis je verjetno moški, zato bom med grškim nastopom delal čokolino. Ok, začel je kot mešanica Scooterja in DJ Bobota. Ampak pesem je pa nekaj takšnega, kar bi pel Hoffman v osemdesetih. Nad Hoffom sem bil tako navdušen, da sem pozabil na čokolino … 🙁

09 Armenia – Inga & Anush – Jan Jan

Za Ingo bi pričakoval, da bo švedinja ampak ni. DEAR LORD! Inga in Anuška sta k dve evil ugly twin sisters Ofre Haze.

10 Russia – Anastasia Prikhodko – Mamo

Spremljali bomo računalniško spremenjen obraz, ki se med pesmijo stara?! Mah, ni mi všeč, ne ženska ne pesem. Mogoče se bo postarala in ratala MILF. Ni se.

11 Azerbaijan – AySel & Arash – Always

Ajsel in Araš iz Azerbejđana! Rock on! Fireworks on stage! Poskočna pesmica in Ajsel je kar všečna. Ali je to Araš? Nevem, ženski del dueta pač. Čista eksotika nekaj kar bi človek z veseljem pogledal na YouPorn.com.

12 Bosnia & Herzegovina – Regina – Bistra Voda

Đesba Regina? Nevem no. Teli bosanci so skor tolk zanič kot hrvati. Električna kitara na odru in eni retro bobni, ki so jim verjetno na kakem podstrešju ostali še od turških vpadov.

Oglasi! Čas, da pojem čokolino.

13 Moldova – Nelly Ciobanu – Hora Din Moldova

Držim pesti, da bo moldavijka z dekoltejem do popka. Ne morem se odločiti ali naj bom vesel, da se mi želja ni izpolnila ali naj bom žalosten. Backup dancerji so fenomenalni! Izvajajo neke, predvidvevam, moldavijske narodne plese. Pesem sama je pa, no, moldavijska. Trobente, ciganski prizvok in nerazumljivo besedilo. :>

14 Malta – Chiara – What If We

Malta ima predstavnico, ki jo je kar precej skupaj. Z ustreznim modrcem in primerno obleko, bi lahko imela vsaj spodoben dekolte. Zdaj pa še tega nima. Ah ja. Še deset pesmi je do konca, vsaj en dekolte pa bo na ogled, mar ne? Ima pa precej dober glas.

15 Estonia – Urban Symphony – Rändajad

Estonska skupina ima na odru en kup godal. Hec! Slovenci smo imeli en kup godal in pesem z naslovom Love Symphony. Le kje smo mi zgrešili? Estonske pesmi ne razumem. Zanimiva melodija, sploh sedaj, ko je črno opravljena pevka vzela v roko violino in zaigrala. Praktična estonska Vanessa Mae! 😉 Samo malo manj eksotična.

16 Denmark – Brinck – Believe Again

Vsem bralcem se oproščam, ker bom verjetno prekinil s pisanjem. Odpravil sem se po britvico. Tale danec je kot blontni Hoff zavrten na 33 namesto 45 obratih. Ampak je pa lep!

17 Germany – Alex Swings Oscar Sings! – Miss Kiss Kiss Bang

Od nemcev pričakujem precej! Vsaj nespodobno oblečeno soplesalko. Hm, dve sta. Videl sem že precej bolj nespodobno oblečene na evroviziji. So pa nemci končno nardil finto v levo in na Eurosong poslal turka! Taktično bi se to lahko obneslo, bodo vsi turki glasovali za njih. Če bo naslednji nastop, ko pridejo na oder tapravi turki zanič, potem bodo gastrbajterji v nemčiji glasove dal drugam in nemčija lahko prehiti turčijo! 😉 Pesem je pa precej poskočna in zabavna. Ooooh, Dita Von Teese.

Update: Za nemce je pel američan in ne turek. Hm. Čudno, zgledal je kot turek.

18 Turkey – Hadise – Düm Tek Tek

Juhuhu! Tri napol nage turkinje! Pesem je pa standardno turška. Ooooh! Shake it baby! Tudi angleščina je precej turška.

19 Albania – Kejsi Tola – Carry Me In Your Dreams

Zraven albanke je na odru še en alien, ki je na moč podoben Klaatuju. Albanka je všečna, le obleko ima takšno, kot bi jo kupila na tržnici v Lentiju. Pesem je bila boljša od hrvaške.

20 Norway – Alexander Rybak – Fairytale

Spet nekdo, ki igra violino na odru. Najlepši norvežan, ki sem jih kadarkoli videl. Pesem je pa taka … babja … No, vsaj dve back vokalistki ima, ki imata nekaj podobnega dekolteju. Iz loka, s katerim drgne po violini, pa mu štrli že precejšen del konjskega repa.

21 Ukraine – Svetlana Loboda – Be my Valentine! (Anti-crisis Girl)

Ugh, ukrajinka je gibčna. Noge na 180 stopinj. Scena na odru pa zgleda kot kak laboratorij v Sci-Fi filmih iz leta 1936. Udarna pesem z ne preveč globokim besedilom. Svetlanin dekolte je za malenkost globji. Dečva se je sedaj spravila tolči po bobnih. CFM škornji so pa kar zanimivi.

22 Romania – Elena – The Balkan Girls

Elena ima prvi dekolte, ki je vreden tega imena. Žalost, treba je bilo čakati vse do dvaindvajsete pesmi. Skladba je taka neka 90’s disco mešanica z nekaj romunske primesi. Besedilo je pa rahlo ponavljajoče. Luštna romunka, napovedal bi ji več kot uspešno porno kariero. Držimo pesti!

23 United Kingdom – Jade Ewen – It’s My Time

Letos so črnci v modi! Ameriški predsednik, ki je črn, Britanska predstavnica na evrosongu je črna. Jaz si pa želim samo, da bi kmalu prišel njen čas in se bo spakirala dol z odra. Če bi se vsaj manj obleka …

24 Finland – Waldo’s People – Lose Control

O jebemti. Finci so zakurli polovico odra. Ženske imajo oblečene, kot se je oblačila Samantha Fox v osemdesetih. Frizure so podobne. Ampak tele tri punčare kar dobro pojejo. Samo reperja z narobe obrnjeno kapo bi se morale znebiti.

25 Spain – Soraya – La Noche Es Para Mí (The Night Is For Me)

Španska pesmica je dinamična, španska in malo angleška. Španka je, hm, simpatična in presuha, naj ji nekdo kupi sendvič z zaseko in kosom mesa iz túnke … Frizuro in lase ima pa takšne kot jih je imela Pink.

Takole, pa smo prifurali do konca. Moj favorit? Moja favoritka? Nimam pojma. Moram še enkrat pregledat vse skupaj. Začetek glasovanja sta naznanila dva astronavta na ISS. Sem vedel, da bo vesoljska postaja za nekaj koristna!

Švedinjo sem si zapomnil. Portugalka je bila zabavna. Islandka tudi. Čeprav moralni zmagovalec je sigurno grški Hoffmeister! Hm. Azerbejđan! Je zaenkrat najvišje na lestvici. Sram naj me bo! Obnašam se, kot, da bi gledal izbor za Miss Eurosong. Hmmm, nemci so imeli Ditko tam gor… Turkinje pa napol nage z zelo gibčnimi boki. Evo, tudi romunka ni bila slaba!

Imam moje favorite in random order. Finska, Azerbejdžan in Romunija.

Glasoval? Eh, ne bom. Brez veze. 😛

Razmišljam ali naj počakam glasovanje ali je dovolj za danes… Glasovi so zacel padati. Beloruska podeljevalka točk je bila mamljiva. Tole glasovanje se vleče k kurja čreva. Zaenkrat kaže, da bo zmagal Norvežan, 163 točk, in 82 točk drugo uvrščena Islandija.

Glasovanje še ni na polovici, norveška še kar povečuje prednost pred zasledovalci. Brezkompromisno! :> Bosanci so dali 12 točk hrvatom. Hehe. 🙂 Moji favoriti se ne držijo najbolje. OMG! Ukrajinska podeljevalka točk podre rekord dekoltejev letošnjega Eurosonga!

Torej, moji favoriti se držijo bolj tako-tako. Romunija na nezavidljivem dvaindvajsetem mestu, Finska na štiridvajsetem in Azerbejđan na četrtem. Slednji se še lahko potegujejo za kolajno! Uf, poskok na druo mesto! Hihi, srbi dali 12 točk bosancem, Ciper pa grškemu Hoffu. Hehe. Oooh, nizozemska podeljevalka točk je taka barbika za v vitrino.

Norvežani so do sedaj zbrali 309 točko. Verjetno so neulovljivi.

Hrvati podelili dvanajstico bosancem! Še sreča, da nas ni v finalu, ker bi spet prišlo do mednarodnega incidenta. Islandska Johanca prehitela Azerbejđan.

Zmagal je norveški predstavnik. Finska je bila zadnja, romunija, kaj vem katera, azejberđan pa tretji. Eh ja. Brez veze, not enough tits. 😉

One thought on “Evrovizija 2009 – Finale

Comments are closed.

Comments are closed.