Hiter WordPress – Mokre sanje vsakega bloggerja

Hiter WordPress – Mokre sanje vsakega bloggerja

V torek 02. 03. 2010 bom v Kiberpipi govoril o tem kako pohitriti WordPress. Pohitritev samega nalaganja, kot tudi izrisa strani. Ce koga zanima ali je za pocasnost WordPressa kriva internetna povezava, brskalnik ali pa spletni brskalnik naj se oglasi.

Caching, static HTML, minify, payload size, off-loading, clustering so reci o katerih bom govoril.

Vabljeni v Kiberpipo.

One thought on “Hiter WordPress – Mokre sanje vsakega bloggerja

  1. Če slučajno ne poznaš, ti pred tvojim zlo priporočam ogled sledečega predavanja:
    http://www.youtube.com/watch?v=BTHvs3V8DBA
    Opisane in njim podobne tehnike uporabljam zelo uspešno že več kot leto dni.
    Opažam tudi, da večina (med njimi so tudi ponudniki storitev izdelave spletnih strani) takšnih tehnik ne uporablja.
    Ne vem pa ali zato, ker nimajo pojma o tem ali pa zato, ker to upravičujejo z neumno izjavo, da programer je drag, strežnik ter internetna linija pa ne.
    Znanemu slovesnkemu podjetju, ki trži znano spletno aplikacijo (in ju ne bom omenjal) je propadel velik posel v Italiji, ker pri izdelavi svojega produkta niso upoštevali (ali poznali) takšnih in drugačnih priporočil. Italiani so preračunali, da za pokritje trga bi morali kupiti najmanj 500 serverjev, kar je daleč preveč od pričakovanega, ter zaključili, da je za njih ceneje, če razvijejo podobno aplikacijo sami, čist na novo.
    Opisane tehnike sicer na začetku potrebujejo privajanje, eksperimentiranje. S časoma razviješ nekakšen “šesti čut” za te stvari in delaš optimalno iz prve, ne da bi kaj preveč razmišljal.
    Seveda to ne pomeni, da se je treba vsega držati kot pijanec plota. Za nekatere stvari se pač lahko zavestno odločiš, da jih narediš drugače od optimalnega zaradi razlogov, ki so smiselni.

Comments are closed.

Comments are closed.