Izbira operacijskega sistema za otroka

Izbira operacijskega sistema za otroka

Takrat, ko nekemu tipičnemu geeku odraščajo otroci se sprašuje tudi o tem ali bi otroka indoktriniral s svojim prepričanjem in ga učil evangelizma o tistem edinem pravem operacijskem sistemu. Na srečo je pri meni prevladal razum. Prepričan sem v to, da otroka ni dobro siliti v neko religijo in ga krstiti že ob rojstvu. Prav tako mu ne bom vsiljeval meni precej ljubega operacijskega sistema s katerim preživim praktično 95% svojega časa.

Naj se dete samo odloči, kaj je bolj primerno in kaj je bolj uporabno. Tisti izdelek, ki prihaja iz mesteca Redmond ali pa oni drugi, ki je prišel izpod pingvinovih peruti/plavuti?

No, pri nas se bo naš štiriletnik kaj hitro odločil. Danes je na tem pingvinovskem operacijskem sistemu igral slavni Moorhuhn, ki je tekel pod neko ne-emulacijo ((Wine Is Not an Emulator)), kasneje se je pa na Pisarni iz Redmonda učil črkovanja. Za Moorhuhn so ata potrebovali kake pol ure, da ga usposobijo ampak je deloval. Črkovanje, črkovanje je pa druga zgodba. Saj je delalo, nekaj časa, potem pa, ah, kaj bi govoril, slika pove več kot tisoč besed ((Kvaliteta je primerna svetlobnim pogojem in zajemalni napravi)).

Jakob Hacker!

3 thoughts on “Izbira operacijskega sistema za otroka

  1. Stari to je MS vgradil zaščitno kodo za otroke.. da se ne naprezajo preveč z mašincami in ne zabijajo časa v te zadeve tako kot mi… Pingo to še mora narest.. sam, da se skomrcializira. 😉

Comments are closed.

Comments are closed.