Slovenska vlada kupuje novo vladno letalo, ali pač?

Slovenska vlada kupuje novo vladno letalo, ali pač?

Leta 2002, še pred časom mojega skromnega bloga so se pri nas v državni upravi odločili, da bodo podpisali pogodbo z Microsoftom, težko okroglih trideset milijonov evrov. Tri leta kasneje so podobno pogodbo znova podpisali. Ampak, saj o tem sem že pisal.

Naše vladno letalo, Falcon, nas je stalo okroglih trideset milijonov dolarjev (ne evrov!), če pustimo obresti za posojila za drugič. Z drugimi besedami, povedano po domače, za programsko opremo smo dali dvakrat toliko denarja kot za vladno letalo.

Ja hudirja Kit, tole si se pa nekaj zmotil.

Pa sem se res? Leta 2002 je vlada ugotovila, da bo ceneje podpisati pogodbo z Microsoftom, kot preiti na prosto programsko opremo. Leta 2005 je vlada ugotovila isto stvar! Spet se ponavljam, tokrat v enem postu kar dvakrat. Na žalost se ponavlja tudi naša vlada. Pardon ponavljajo se dejanja, vlada se je vmes že zamenjala, celo dvakrat, če se ne motim.

Letos se bo tale trideset milijonska pogodba spet iztekla. Kakšne nove študije nisem našel, kjer bi spet pretehtavali kaj se izplača in kaj ne. Verjetno se je vlada spametovala in ugotovila, da se nove študije ne splača delati, saj bo rezultat že vnaprej znan, in tako so nam prihranili denar za študijo.

Ampak letalo bodo pa vseeno kupili …

2 thoughts on “Slovenska vlada kupuje novo vladno letalo, ali pač?

  1. Tukaj pa so še skrite vse licence tistih, ki moramo uporabljati MS Office, ker poslujemo z državo. Določeni dokumenti, ki jih dobimo in vsebujejo makre, ne delajo v Ooo in smo prisiljeni v nakup MS Offica.

Comments are closed.

Comments are closed.