Volitve 2011 – predvolilno mesarsko klanje

Volitve 2011 – predvolilno mesarsko klanje

Tale naše predčasne volitve ((Ne morem si pomagati, da ne bi ob tem pomislil na predčasno ejakulacijo …)) in predvolilni boji počasi dosegajo vrhunec. Takorekoč je vse skupaj preseglo meje biblijskih razsežnosti (biblical proportions). Resnično, presegle so se praktično vse meje dobrega okusa in vse skupaj je že tako daleč, da bi se še mrliškim oglednikom obračal želodec.

Začelo se je s kazanjem s prsti. Ti nisi naredil tega, ti nisi naredil onega, ti si mi samo metal polena pod noge, kaj polena, cele kovinske sode, ti nisi izpeljal one reforme, ti se nisi zavzel za pravice onih. Samo po sebi ne bi bilo nič hudega, če se medstrankarskim obrekovanjem ne bi pridružili še novinarji. Sem hotel napisati ‘z vsemi žavbami namazani novinarji’, pa izgleda, da je edina žavba s katero so namazani, povsem navaden medicinski lubrikant. Verjetno so ga pokupili na hektolitre … Vsaj tak občutek dobi človek, ko bere vse te predvolilne sestavke in gleda prispevke po televiziji.

Potem so se začele vlačiti ven hiše, posesti, gozdovi, stanovanja, avtomobili, zapravljanje denarja, lastnega, državnega in tako naprej in tako naprej. Ni bilo dneva, ko ne bi prišla na dan kakšna afera.

Hecna stvar je, da človeka ob branju programov naših strank spreleti srh. Programi so si podobni in se v resnici ne razlikujejo tako zelo. In to je tisti srh, je mar stanje v naši državi tako slabo, da vsi vedo vsaj približno kaj je potrebno narediti, da se stanje popravi? Upam, da ne.

Navkljub vsemu je danes volilna predigra dosegla neko zelo nizko točko v celotni zgodovini naše precej mlade države.

Zgodili sta se dve stvari:

  • Na spletni strani www.partis.si objavijo novico, da je program SDS najbližje zaščiti Partisa, spletne strani namenjene predvsem izmenjavi filmov, nadaljevank, glasbe in drugih avtorskih vsebin.
  • Facebook umakne reklamo stranke LDS. Reklama je pozivala k sprejemanju manjšin, slika v reklami pa je prikazovala poljub dveh moških ((tak, srbski poljub, na lice, hehe)).

Po vrsti. Nevem sicer kaj in o čem razmišljajo administratorji Partisa, v bistvu me niti ne zanima, ker se mi zdi, da nekdo, ki objavi takšen prispevek, na svoji spletni strani, ne razmišlja prav dosti. Kot zagovornik gibanja odprte kode ((open source movement)) se trudim maksimalno spoštovati avtorske pravice pri svojem delu in zabavi. Začuda hkrati ne podpiram dejanj, ki se jih gresta filmska in glasbena industrija, ne podpiram lobiranja pri piscih zakonov in mi naš slovenski zakon o varovanju avtorskih pravic ni prav blazno všeč. A takšne veleumne neumnosti, kot so jo zapisali na partisu, ne bi objavil v nobenem mediju.

Iz česa pa izhajajo in kje v programu SDS so zasledili kaj takšnega? Ne se truditi z iskanjem, SDS v svojem 10+100 svetem pismu nima nikjer omenjenih avtorskih pravic. Niti enkrat samkrat. Objava na Partisu je ena navadna laž. Hmmm, morda pa skrbniki Partisa izhajajo iz izjav poslanca Grimsa iz vrst SDSa. Grims namreč trdi, da bo vlada poslala vse mlade v zapor, če pa mladih ne bodo morali zapreti, bodo pa zaprli kar starše. Spoštovani poslanec Grims se morda res ne strinja z nekaterimi novo sprejetimi zakoni, tudi jaz se ne. Vseeno mi na kraj pameti ne pade, da bi izjavil takšno osnovnošolsko neumnost.

“Če v trgovini kaj ukradeš in te dobijo, potem bo moral tvoj ati v zapor!!!!”

Tako smo se strašili v osnovni šoli. Predragi uporabniki Partisa, nikar ne verjemite Grimsu, ker na žalost v resnici ne ve kaj govori. Ne bom trdil, da se svojega laganja in zavajanja zaveda, morda se ga ne, dopuščam možnost, da možakar v resnici ni tako brihten in ne ve povsem natančno kaj govori. Hkrati pa izhaja iz vrst stranke, ki je že znana po tem, da je ponarejala razne dokumente in papirje.

Pa da ne bom jaz samo govoril v tri krasne, bom spodaj pripel še sliki objave na Partisu.


 

Druga stvar. Umik reklame stranke LDS. Tole spodaj je dotična reklama. Sliko sem ukradel s Twitter profila Katarine Kresal.



LDS je na Facebooku objavila reklamo in v njej so promovirali ne-diskriminacijo manjšin. Takšnih in drugačnih. Facebook je reklamo umaknil na podlagi negativnih mnenj uporabnikov. Kaj to pomeni? Facebook omogoča, da uporabniki ocenijo oglas in ga označijo kot neprimernega. Se komu zgornji oglas zdi neprimeren? Tako zelo neprimeren, da bi si na facebooku vzel čas in ga dejansko označil kot neprimernega? Za umikanje oglasa je potrebno kar nekaj takšnih negativnih mnenj različnih uporabnikov in šele takrat facebook reagira in sporno vsebino tudi umakne.

Ostalo je še nekaj takšnih in drugačnih cvetk, ki se dandanes dogajajo in ob vsem skupaj razmišljam samo o tem, kako daleč nazaj ljudem seže politični spomin. Kaj bistveno dalj od treh let ne, če bi jim, bi marsikdo morda drugače razmišljal, kot razmišlja sedaj.

PS: Ne pravim, da so vsi drugi toliko boljši in toliko več vredni, daleč od tega ampak ne poslužujejo se vsi takšnih gverilskih taktik. Nekateri znajo prepričati s svojim programom in precej bolj moralnim pristopom. Dasiravno veljajo za nemoralne.

A sem omenil, da je v našem domačem kraju nekdo plakate SDja prelepil z N.Si plakati? No, pustimo to za drugič … 🙂

3 thoughts on “Volitve 2011 – predvolilno mesarsko klanje

  1. Vsem bi se morale riti “orng” ščistiti, pa ne bi bilo toliko mesarskega klanja!

    Seksanje moških pa predstavlja vzrok nizke slovenske produktivnosti. Saj ni čudno, da trpi morala ponosnih dedcev, ki se nočejo vključiti v takšno žvotkanje moških teles. Kaj pa ženske? Ubogice so samo performa enakopravne, se počutijo tehnološki višek, zbagatelizirane in osramočene trpijo pomanjkanje … Punce so razklane, njihov najboljši del pripada odsotnosti moškega, pravega kerlca, kaj naj delajo s takšnim, ki stoji pred usodnim strelom v drugo moškost. Madonca, kakšni dramatični okviri bojevanja. Pojbič ima prav, ko pravi: “Pokažite mi enega moškega, ki je rodil otroka!” Spusti so spolzki in hladni kot špric! Lubi ljudje, po volitvah delajte otroke, polno otrok, da bodo polnili državno blagajno … To je edina rešitev, edina rešitev … Edini pravi program državljanov, levih in desnih, sredinskih in skrajnih …

    In če je res toliko mesarskega klanja, zakaj ne prijavite odvečnega zakola pristojnim veterinarskim inšpektorjem? Kam boste šli uganjat zimske norčije po volitvah?

  2. Jupito! Z nami lahko greš tudi mimo vrste. Kaj več preko spleta v tem predvolilnem času ni zaželeno (klavzura!) Bodi pozoren, preden klikneš in kihneš! Veliki petelini se ne obešajo na veliki zvon. Ne potrebujejo hvale, samo zlata jajca in papirnate brisače in najfinejše pivnike, s katerimi te popivnajo in obrišejo. Pazi, kjer jim perje ščiti velike tiče pred mrazom. Enkrat na teden uporabljajo tudi krpe ovlažene v sopari, preden se z rokavicami spravijo na delo pred trptih ličilno mizico … Glej, da boš čist in zlikan … Boš videl, je smešno za crknit!

Comments are closed.

Comments are closed.