Pokvarjen pralni stroj. Spet.

Pokvarjen pralni stroj. Spet.

Tole sem ravnokar poslal na veliko mailov. Grozn. Res.

Spoštovani,

ravnokar je od mene odšel vaš serviser. Po okvirni oceni 166 EUR za popravilo pralnega stroja, sem ga odslovil. Nad serviserjem nimam pripomb, saj svoje delo vedno opravi korektno, vestno in hitro. Težava je le v tem, da ga bom verjetno povabil na svojo rojstnodnevno zabavo, ker je postal že vsaj družinski prijatelj, če že ne član družine.

Naj začnem na začetku. Doma imam naslednje Gorenje proizvode:

– pralni stroj WA64163, ART: 102804 SER: 61230245
– sušilni stroj D62324, ART: 195150/02 SER: 84330173
– mikrovalovna pecica, stevilk ne vem, so skrite zadaj

Pralnemu stroju je lani novembra potekla garancija in danes je bil serviser pri meni že drugič. Kupil sem slovenski proizvod, slovenskega podjetja, ker se mi zdi, da je prav, da podpiram našo industrijo. A vendar, na tem pralnem stroju so bili opravljeni sledeči servisni posegi:

– menjava elektronike
– menjava ležajev bobna
– ponovna menjava ležajev bobna
– menjava grelca vode
– že tretja menjava ležajev bobna
– ponovna menjava grelca vode (po poteku garancije, cena okrog 47 EUR)

Sedaj je stroj spet pokvarjen in okvirna ocena za popravilo elektronike je 166 EUR. Skupaj torej 213 EUR izven garancijskih popravil. Glede na to, da danes za 340 EUR dobim pralni stroj s podobnimi zmogljivostmi [1], kot jih ima sedanji stroj, se resno sprašujem o smiselnosti servisiranja tega stroja. Skrbi me pa tudi
kvaliteta vaših izdelkov na splošno.

Sušilni stroj je bil servisiran že dvakrat zaradi iste napake, pri vklopu je izklopil stikalo FID, ker je prišlo do kratkega stika nekje v notranjosti stroja.

Mikrovalnovna pečica je najprej ostala brez žarnice, nakar se je pokvaril tudi ventilator za hlajenje magnetrona. Ker je izven garancije se mi že samo klicanje serviserja zdi izguba časa, kaj šele, da bi pečico sam vozil na servis.

Vsi našteti servisni posegi so bili opravljeni korektno in brez zapletov, vendar se težko odločim za nov servisni poseg, ker hkrati začnem takoj odštevati čas do naslednjega posega.

Že prejšnji sušilni in pralni stroj sta bila od Gorenja, sedaj pa sem povsem izgubil zaupanje v nekoč kvalitetno blagovno znamko, katere stroji so prali tudi moje plenice. Vem, da sem kot potrošnik svoje možnosti, ki vam jih predpisuje zakon, že izčrpal, kljub vsemu me zanima kako se lahko moje zaupanje v blagovno znamko povrne?

[1] – Pralni stroj Zanussi, garancija prav tako pet let
http://www.gospodinjski-aparati.si/aparati/artikel/24610/

4 thoughts on “Pokvarjen pralni stroj. Spet.

  1. pozabil si napisati naj zamenjajo inženirje, ker imajo zgleda težave s projektiranjem strojev 🙂

  2. Niso problem inženirji temveč CEO, ki hoče da se špara kolikor je to mogoče, a seveda mora delati v roku garancije :P, kar je več je izguba.

  3. Mi mamo isti pralni stroj, garancija 5 let. Skupno bil na servisu 12, kar je nenormalno velikokrat. Mislim, da je celotna serija teh strojev faljena.

Comments are closed.

Comments are closed.